Facebook

Iedere klant die hier komt krijgt het verhaal achter het ingespeelde houten speelgoed wat zij kopen. Ik verkoop geen commercieel speelgoed, maar houten speelgoed dat al heeft geleefd. Speelgoed dat ooit is gebruikt in een kleurrijke fantasie van een zoon of dochter. Speelgoed waarmee kinderen gelukkige uren hebben doorgebracht en waarmee eindeloze verhalen zijn verteld. Speelgoed dat in herinneringen van alle tijden is verankerd. En heel soms ontvang ik een mooi verhaal terug, zoals vandaag over de ezel!

Deze ezel heb ik een tijd geleden van Ida gekregen. Ida had een hele grote koffer bij zich, vol met spullen die mensen niet meer wilde hebben en weg wilde gooien. Ida geeft deze spullen weer een nieuw leven. De ezel heeft een tijdje bij mij in de poppenkast gestaan, maar gisteren was het liefde op het eerste gezicht met Geraldine Hendriks  Praktijk Firefly  De ezel heeft een nieuw huis gevonden bij haar en ze heeft er een prachtig verhaal over geschreven.

& dit maakt mijn werk nou zo gaaf en leuk, dit zijn de krenten in de pap, de kers op de taart, het neusje van de zalm – alles valt op zijn plek 

Liefs Vera Wolf – de Groot

Geraldine Hendriks van Praktijk Firefly

Tijdens een fijne brainstorm avond met oa Vera vanDe Grote Wolf – Houten Speelgoed stond hij daar. Dit eenvoudige, houten ezeltje. Ik zag hem vanuit mijn ooghoek en hij bleef mijn aandacht trekken. Hoe later de avond werd, hoe mooier ik hem vond. Dit ezeltje temidden van een hoop houten speelgoed koos mij. Ik weet niet waarom maar ik moest hem kopen.

Eenmaal thuis vroeg ik me af waar de ezel symbool voor staat en vond een prachtig, voor mij, passende beschrijving.
Wauw, laten we met z’n allen wat vaker de ezel uithangen!

Als spirituele eigenschappen van de ezel vond ik de volgende: Intelligentie, nederigheid, wijsheid, toonbeeld van deemoed en zachtmoedigheid maar ook voor domheid, luiheid en koppigheid.

Een mooi en voor mij herkenbaar lijstje. Zelfs dom- en luiheid kan ik zien als mooie krachtige eigenschappen. Zeker in mijn werk als coach.

Ik heb de overtuiging dat een goede coach zich vaak als een domme, luie ezel moet gedragen.

DOM = Ik kauw mijn klanten niet voor wat er loos is of wat de beste oplossing is. Ik luister naar je, stel vragen, geef je ruimte en stuur je. Dit zodat je zelf problemen kunt erkennen en de kracht kan vinden om bij een oplossing te komen.

LUI = de klant zelf laten nadenken, zelf het werk laten doen ipv hard aan het werk zijn als coach om iemand verder te helpen.

Ik begrijp nu waarom dit ezeltje mij koos, het lijkt mij het ideale pad om te groeien!

Dit ezeltje krijgt een mooi plekje!