Facebook

Mijn hart breekt als ik deze plastic soep zie. Ik vind deze beelden altijd MEGA confronterend, ik word er zelfs onrustig van. In wat voor wereld leven we en welke wereld laten we voor onze kids achter?

Zoals er vroeger al werd gezegd, een goed milieu begint bij jezelf. Ik maak voor ons gezin en mijn werk daarom bewuste keuzes. Keuze met het speelgoed waar mijn kids mee spelen, ik koop bijvoorbeeld geen nieuwe kleding en ik heb laatst uitwasbare boterhammenzakjes gekocht voor het hele gezin. Even voor de duidelijkheid, ik ben echt geen heilige, ik ben er nog lang niet  maar ik ben me bewust en daarop baseer ik tegenwoordig mijn keuzes.

Voor De Grote Wolf doe ik dit ook. Dit is zeker niet de makkelijkste weg en heel veel extra werk maar zoooo satisfying ? Zoals je weet heb ik van elk product maar een uniek item staan. Elke week nieuwe productfoto’s maken, op internet plaatsen, de producten ruilen tegen ander houten speelgoed en weer offline halen en het gekregen speelgoed weer opnieuw fotograferen en online zetten ? – versus naar de groothandel rijden en nieuw speelgoed inkopen. Ik ben er van overtuigd dat er al zoveel mooi speelgoed is gemaakt dat nieuw speelgoed kopen helemaal niet nodig is. Laten we samen recyclen en consuminderen door hergebruik. Elke keer als ik iets nieuws koop in de winkel denk ik altijd bij mezelf na, heb ik dit ECHT nodig?

Deze week kreeg ik ook een geniale tip van een klant! Ze was opzoek naar een traktatiecadeau voor haar zoontje. Ze wilde geen eten trakteren maar een grote hamerbank kopen die haar zoontje kon trakteren aan de groep ? Een duurzaam cadeau waar iedereen mee kan spelen. WAT EEN GAAF IDEE! Persoonlijk nog nooit over nagedacht, maar wat een TOP KEUZE! Deze ga ik ook meenemen voor mijn eigen kids.

Het zijn de bewuste keuzes die we hebben en zelf kunnen maken. Deze keuzes zullen de plastic soep niet doen verdwijnen, maar een goed milieu begint bij jezelf.

Liefs Vera Wolf – de Groot