Facebook
Circulair
Doneren
Houten Speelgoeddokter
Natuurlijk houten speelgoed

De houtenspeelgoeddokters van De Grote Wolf 

Incompleet, afgeleefd en kapot houten speelgoed wordt door de houtenspeelgoeddokters van De Grote Wolf weer nieuw leven ingeblazen. 

Basisscholen, peuterspeelzalen, (groot)ouders en vele kringloopwinkels doneren afgeleefd speelgoed omdat men er zelf niks meer mee kan. Prachtig duurzaam hout dat met wat schuren, lijmen, opnieuw samenstellen er weer prachtig uit kan zien. 

We hebben een grote groep speelgoeddokters. Dit zijn onder andere mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, mensen met een verstandelijke beperking, vrijwilligers en nog vele andere doelgroepen die het leuk vinden om met hout te werken. Als dagbesteding en zonder enige arbeidsdruk blazen ze het speelgoed weer leven in. 

We houden rekening dat bepaald speelgoed bij de juiste doelgroep terecht komt. Voor de doelgroep gedementeerde wordt voornamelijk oud/vintage speelgoed uitgekozen dat voor hun herkenbaar is en mooie herinneringen kan oproepen van vroeger. Bij de dagbesteding met verstandelijke beperking willen ze graag schuren. Er is voor elk wat wils. 

Het concept wordt gesupport door Sam Sam (onderdeel Severinus), Jobfactory Helmond, Gemeente Eindhoven, Eindhoven Doet en Wij Eindhoven. Daarnaast zijn wij enorm blij met onze vrijwilligers. 

Kringloop De Kempen, basisscholen, peuterspeelzalen, (groot)ouders en de scouting dragen dit concept een warm hart toedoor houten speelgoed te doneren. 

De Grote Wolf is super trots op dit nieuwe concept van sociaal en circulair ondernemen. Op deze manier maken we onze kinderen bewust dat afval niet bestaat door spullen te recyclen en hergebruiken.