Facebook

Het gezicht achter De Grote Wolf

Weet jij nog waar je als kind van droomde?
Als klein meisje zat ik met mijn kleedje op de Koninginnenmarkt in Eersel mijn speelgoed te ruilen en te verkopen. Ik vond het fantastisch! Lekker kletsen met iedereen en aandachtig luisteren naar verhalen over speelgoed. Voor mij was dat dunne kleedje niets minder dan een echte winkel.

Het winkeltje spelen ging thuis verder. Mijn vader had voor ons een prachtige houten winkelkraam gemaakt en met de feestdagen vroeg ik altijd spulletjes om mijn etalage te vullen. De papieren snoepzakjes van mijn oma’s bakkerswinkel werden gevuld met kralen en de vleeswarenzakjes waren de tasjes voor de gekochte spullen. Dagenlang sloot ik mezelf op in mijn kamer en was ik gedreven in de weer met de ‘zaak’, de klanten en het warengoed. Terugkijkend op dat meisje van toen, is het beginnen van een echte speelgoedwinkel een lang gekoesterde droom: De Grote Wolf.

Gedurende 17 jaar heb ik een succesvolle carrière opgebouwd in de IT-branche. En plots ben je dan een volwassen vrouw van 40+, een moeder van twee kinderen (Julia & Lucas) en getrouwd met Maurits. Gedurende die jaren liep ik voortdurend rond met gedachte dat ik niet gelukkig werd van het werk dat ik deed. Mijn vader zei het wel 1000 keer tegen me; ‘Begin nu toch eens voor jezelf Vera, jij bent niet gemaakt om voor een baas te werken!’

Maar het vertrouwen en vooral het lef om mijn vaste inkomen en veilige stek te verlaten had ik telkens nét niet. Toen mijn vader in 2015 onverwachts overleed werd mij plots duidelijk dat het leven té kort is om spijt te hebben van de dingen die je niet hebt gedaan en was het besluit dezelfde dag gemaakt.

Zeker en vast ging ik een winkel beginnen. Maar wat voor winkel? Vanuit mijn ouderlijk huis is duurzaamheid er met de paplepel ingegeven en in combinatie met het ouderschap werd ik enthousiast van de gedachte om specifiek duurzaam speelgoed te verkopen. Kwalitatief hoogstaand speelgoed waarmee kinderen gelukkige uren kunnen doorbrengen en waarmee eindeloze verhalen verteld gaan worden. Speelgoed dat in herinneringen van alle tijden is verankerd en van generatie op generatie gebruikt kunnen worden.

Met al deze persoonlijke en duurzame ingrediënten heb ik de deuren van mijn eigen houten speelgoed officieel geopend: De Grote Wolf – Duurzaam Speelgoed

Liefs Vera Wolf – de Groot

Volg De Grote Wolf op Social Media: