Facebook

Een dag bij De Grote Wolf

 

De Grote Wolf is niet zo maar een houten speelgoedwinkel. Rondom de winkel is er een duurzaam en maatschappelijk concept ontwikkelt. Wij werken samen met vrijwilligers van de gemeente Eindhoven die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Samen met de vrijwilligers maken we het speelgoed schoon, controleren we op veiligheid en wordt kapot speelgoed weer gerepareerd.

Hoe ziet een dag eruit voor de houtenspeelgoeddokter:

Op het moment dat er houten speelgoed wordt gedoneerd bedanken wij iedereen altijd met een kortingsbon van De Grote Wolf. Het speelgoed wordt goed nagekeken door een van onze vrijwilligers. Zij bepaald wat er mee moet gebeuren. Speelgoed dat we hier ter plekke kunnen maken wordt door Sonja gemaakt. Zij is heel zorgvuldig!!! Sonja kijkt naar de veiligheid en of zij het speelgoed weer degelijk kan maken. Er moet immers weer veilig mee gespeeld kunnen worden, vanuit dit aspect verven wij het speelgoed niet. Ger en Maarten werken vanuit huis aan het houten speelgoed. Speelgoed dat gemaakt is wordt weer via de winkel verkocht en wij doneren speelgoed aan goede doelen.

Hoe gaat een reparatie te werk, wat komt daar bij kijken? Kun je elk speelgoed repareren of recyclen? 

Er wordt altijd eerst naar veiligheid gekeken! Wat is er kapot gegaan aan het stuk speelgoed. Kunnen wij het op een goede en degelijke manier weer maken ja of nee?  Als hier het antwoord ja uitkomt, kunnen we aan de slag. We maken bijvoorbeeld een bodem van een poppenledikantje, we schuren ook ENORM veel afgeleefd speelgoed, denk hierbij ook aan schoolstoeltjes. Diertjes en puzzelstukjes die we opnieuw figuurzagen, nieuwe handvaten van poppenwagens. Omdat we houten kapotte onderdelen bewaren kunnen we vaak items weer toevoegen om tot een compleet product te komen. Denk aan wielen, blokken, poppetjes, ballen, staafjes en nog veel meer.

Volg De Grote Wolf op Social Media: